Breekbaar haar is erg vervelend. Het is slap, heeft een futloze uitstraling en de kleur is dof. Ook heeft het de neiging om snel te pluizen en ziet het er gewoon een beetje onverzorgd uit. Haar dat breekbaar en beschadigd is, rekt niet meer soepel mee en daardoor breekt het sneller af wanneer je eraan zit. Zelfs borstelen of het maken van een staart kan al teveel zijn. Last van breekbaar haar? Met de volgende tips kom je er weer snel vanaf.

De oorzaken van breekbaar haar

Er zijn erg veel oorzaken voor breekbaar haar, zoals:

  • Stylen met een stijltang zonder bescherming
  • Krullen met een krultang zonder bescherming
  • Te vaak kleuren en een slecht product gebruiken

Maar zelfs het dragen van een staart in je haar kan – bij de verkeerde aanpak – slecht zijn voor je haar en het doen afbreken. Het ijzeren gedeelte in het elastiekje zorgt er namelijk voor dat haar afbreekt. Heb je al breekbaar haar? Doe dan nooit een elastiekje met ijzeren stukje in je haar! Tegenwoordig zie je veel invisibobble stiekjes, waardoor je haar minder snel afbreekt. Je krijgt er ook geen knik van in je haar als je je haar weer los doet. Perfect!

Breekbaar haar weer sterker maken

breekbaar haar-keuneDe basis voor gezond, mooi en sterk haar is een goede verzorging. De producten van Keune zijn daar uitermate geschikt voor. De Care Vital Nutrition Shampoo bevat essentiële materialen, die droog, beschadigd en poreus haar erg verbeteren. De interne haarstructuur wordt gehydrateerd en de Nutri-Injection Technology vormt een beschermlaagje om de beschadigde delen van het haar. Zo word je haar weer hersteld en ziet het er gezond uit. De shampoo beschermt je haar ook tegen uitdroging, schadelijke UV-straling en invloeden van buitenaf. Je krijgt er glad, glanzend haar van dat makkelijk te doorkammen is.

Gebruik ook altijd een conditioner om je haar weer te verzorgen! De Vital Nutrition Conditioner herstelt de vochtbalans van droog, poreus en beschadigd haar en geeft nieuwe energie aan slap en futloos haar, zonder het te verzwaren. Nutri-Injection Technology blaast het haar nieuw leven in. De gladmakende samenstelling ontwart en geeft glans.

breekbaar haar-shampoo-kleur

Geverfd haar verzorgen

Heb je je haar geverfd? Gebruik dan de speciale Care Color Brillianz Shampoo van Keune. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Het Color Sealing Complex zorgt voor een langdurig heldere kleur. Verzorg je haar daarna met de Care Color Brillianz Conditioner. Deze conditioner geeft het haar wat het nodig heeft. Het Color Sealing Complex zorgt voor een langdurig heldere kleur. De intensief verzorgende elementen sluiten bovendien de kleur in en zorgen voor zijdezacht haar.

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je je haar eenmaal verpest, dan duurt het heel erg lang voor het weer als het oude is. Stijl je je haar regelmatig? Gebruik dan altijd een beschermende spray, zowel bij föhnen, stijlen of krullen. Bijvoorbeeld de Care Absolute Volume Thermal Protector van Keune. Deze spray beschermt het haar tegen de hitte van stylingtools, zoals stijltangen, krultangen en föhns. Proteïnen zorgen voor een flexibele fixatie terwijl provitamine B5 de vochtbalans reguleert.

 

Nog meer tips om breekbaar haar te voorkomen

  • Draag nat haar niet in een staart of knot, want nat haar is extra gevoelig. Droog het ook niet te ruw af met een handdoek, want dan beschadig je je punten. Je kunt het beter droogknijpen.
  • Ga ook nooit met nat haar naar bed, dan beschadigt het teveel.
  • Gebruik regelmatig een haarmasker om je haar weer te verzorgen en te laten herstellen.
  • Ga regelmatig naar de kapper voor een knipbeurt! Zo blijven je haarpunten sterk en gezond. Het groeit ook sneller weer aan en gespleten punten worden voorkomen. Gespleten punten die niet geknipt worden, splijten verder en dat wil je natuurlijk voorkomen.
  • Gebruik argan olie om het te verzorgen, argan olie doet echt wonderen voor je haar!