Heb je last van haaruitval? Je bent niet de enige. Haaruitval komt veel voor en het kan tal van oorzaken hebben. Zit jouw borstel elke dag weer vol met haren en ben je het zat om elke dag te moeten stofzuigen? Met onze tips kun je haaruitval tegengaan!

Raak niet meteen in paniek als je borstel haren bevat na het kammen. We verliezen elke dag tussen de 50 en 100 haren en die kun je best missen. Er zijn veel redenen voor haaruitval en slechte voeding is een van de belangrijkste. Begin dus met werken van binnenuit, je zult merken dat dat al veel verschil maakt!

Tip 1: Drink genoeg water

Haaruitval tegengaan kan door het drinken van genoeg water. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar je haar heeft genoeg water nodig om te groeien. Drink ongeveer 8 glazen water per dag, dat is ook voor je huid erg gezond.

Tip 2: Haaruitval tegengaan? Eet proteïnen!

Als je te weinig proteïnen binnenkrijgt, is de kans groot dat je last krijgt van haaruitval. Zorg er dus voor dat je nooit een terkort krijgt! Proteïnen zitten in vlees, vis, eieren, bonen en bladgroenten zoals spinazie, sla of kool.

Tip 3: Denk aan je vitamine B

Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg vitamine B binnenkrijgt. Vitamine B versnelt namelijk de haargroei! Je kunt het in tabletten kopen bij de drogist, maar het zit natuurlijk ook gewoon in je voeding. Eet genoeg granen, aardappelen, bananen, noten, avocado’s, eieren en melk.

Tip 4: Zorg dat je genoeg ijzer binnen krijgt

IJzertekort is een van de meest voorkomenden redenen voor haaruitval. Haaruitval tegengaan doe je dus door ervoor te zorgen dat je ijzerpijl altijd op niveau is. Eet lever, rund- en lamsvlees, vis, brocolli, cashewnoten, bessen en sperziebonen.

Tip 5: Eet vitamine C

En ook vitamine C kan je veel helpen. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat de ijzeropname uit plantaardig voedsel beter wordt. Vitamine C zit in aardappelen, groente en fruit. Vooral kiwi’s, bessen, aardbeien en citrusfruit barst ervan!

Tip 6: Vermijd stress

En ontspan je! Als je leeft zonder stress kun je haaruitval zo veel mogelijk voorkomen. Als je leert om met stress om te gaan, pluk je daar de vruchten van. Stress verzuurt je lichaam en die verzuring trekt het ijzer uit je haarzakjes.

Tip 7: Beweeg voldoende

Bewegen stimuleert de bloedsomloop en dus ook de doorbloeding in je hoofdhuid. Als je hoofdhuid slecht doorbloed is ontstaat haaruitval en dat is nou precies wat we niet willen. Iemand die onder narcose is geweest heeft vaak ook veel last van haaruitval, omdat de bloedcirculatie tijdelijk is stopgezet. Gelukkig trekt dit na een tijdje vanzelf weer bij.

Tip 8: Stop met roken

Is er eigenlijk iets waar roken wel goed voor is? Roken veroorzaakt tal van kwaaltjes en haaruitval is er een van, want roken is slecht voor je bloedsomloop. Tijd om te stoppen!

Tip 9: Zorg dat je genoeg slaapt

Pak genoeg rust en slaap voldoende. Want extreem of langdurig slaaptekort is echt heel erg slecht voor je haar.

Tip 10: Loop in de zon

Je lichaam heeft zon nodig om vitamine D aan te maken. Het is dus echt zo dat je haar sneller gaat groeien van zonlicht (het lijkt wel een plant 😉 ). Dus lekker op vakantie gaan!

Bonustip: Gebruik de juiste shampoo

haaruitval tegengaan met shampoo

Het kan best even zoeken zijn naar wat voor jou het beste werkt, maar een goede shampoo kan ook erg veel helpen. Voor de vrouwen hebben we in onze salon de Care Derma Activate Shampoo van Keune. Derma Activate is een duurzame oplossing voor tijdelijk haarverlies. In veel gevallen kan haarverlies worden voorkomen, vertraagd of zelfs tegengehouden door het metabolisme van de hoofdhuid te stimuleren. Rejuvenator Technology dringt diep door in de cellen van de hoofdhuid en zorgt door middel van liposomen voor een geleidelijk transport van essentiële mineralen, biotine en haargroeibevorderende stoffen zoals takanal en cafeïne. Het resultaat: haar met meer volume en glans en een herstelde natuurlijke functie van de hoofdhuid.

Daarnaast hebben we de So Pure Energizing Shampoo, een zeer zachte shampoo om de bloedcirculatie te verbeteren en de hoofdhuid te verfrissen. Dit bevordert de nieuwe haargroei. Biotine en rode ginseng stimuleren de bloedcirculatie wat het sterker worden van het haar bevordert. Dit zorgt voor meer glans en volume.

haaruitval tegengaan bij mannen

Als man last van haaruitval?

Dit is voor een groot deel erfelijk bepaald, maar je kunt er natuurlijk ook een beetje bij helpen. De 1922 BY J.M. Keune Fortifying Shampoo is een versterkende shampoo voor dikker, voller haar. Creatine, vitamine H, rode ginseng en provitamine B5 maken het haar steviger en voller.

Meer lezen?

Roos tegengaan: 5 tips voor een mooie hoofdhuid

Eerste hulp bij broos en pluizig haar

Breekbaar haar? Dit kun je eraan doen

Dé haartrends voor najaar 2018