Een nieuwe dienst

Kapsalon Haarstudio Image van Alebeek komt met een nieuw concept: een abonnement bij je kapper. Abonnementen kennen we van kranten, telefoons en sportscholen, maar in de kapperswereld zijn ze nieuw.

‘Er bestonden al wel abonnementen in onze branche,’ zegt Hetty van Alebeek, eigenaar van Haarstudio Image van Alebeek, ‘maar dat waren eigenlijk strippenkaarten. Je betaalt vooraf een bedrag en laat iedere keer als je bij de kapper komt een stempeltje zetten. Dat is natuurlijk geen abonnement.’

slimknippen.nl

Haarstudio Image van Alebeek ging op zoek naar een betere manier om dit te regelen en ontdekte slimknippen.nl, een nieuw internetbedrijf dat kappersabonnementen ondersteunt. Met hen stelde zei eigen abonnementen op en die kunnen nu afgesloten worden in de kapsalon, maar ook op de website van Haarstudio Image van Alebeek en slimknippen.nl.

Wat houdt het in?

Klanten kunnen kiezen uit een klein aantal abonnementen, bijvoorbeeld voor knippen of kleuren. Het maandbedrag wordt automatisch geïncasseerd en vervolgens kan de klant net zo vaak naar de kapper als hij of zij wil. Dat is handig voor wie er regelmatig goed uit wil zien, bijvoorbeeld voor een presentatie of een date.

Overvolle kapsalon?

Is Haarstudio Image van Alebeek niet bang dat klanten alle dagen binnen lopen voor een behandeling?

‘We verwachten wel dat klanten vaker zullen komen natuurlijk, maar niet alle dagen. Er zijn al een aantal kappers werkzaam met deze abonnementen en het blijkt goed te werken. Klanten vinden het plezierig en wij worden wel drukker, maar niet overbelast.

Voor ons staat de band met onze klant voorop. Die zien we graag vaker in de salon.’ Sinds de recessie van 2008 blijken klanten de kapper langer uit te stellen, waardoor de omzet in de kappersbranche gedaald is. Door de aantrekkelijk geprijsde abonnementen verwacht Haarstudio Image van Alebeek ze weer vaker te mogen begroeten in haar salon.

Op haar website geeft Hetty alle informatie over hun vernieuwde aanbod.