Dus je wilt een pony knippen? Een pony is vaak een hele verandering, dus denk er altijd even goed over na voor je de schaar erin laat zetten. Een pony verandert veel aan je gezicht, dus moet je van te voren weten wat voor pony jou het beste staat. Wij geven je een aantal tips!

Door een pony valt je hele voorhoofd weg en daarom geeft het meteen een grote verandering aan je gezicht. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm van je gezicht.

Een pony knippen bij een rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, kun je de kapper het beste vragen om een mooie gevormde pony te knippen. De pony moet dik geknipt zijn, want dan lijkt je gezicht wat voller. Bij een rond gezicht is het echt belangrijk dat het goed geknipt is.

Een hartvormig gezicht

Een pony knippen bij een hartvormig gezicht is heel erg leuk, maar kies dan niet voor een strakke, rechte pony. Het moet er juist eentje zijn die in hoogte verschilt, met een paar strakke stukken. De korte plukken komen tot je wenkbrauwen en de lange tot net boven je ogen. Een pony valt bij een hartvormig gezicht al snel ‘zwaar’, dus is een schuingeknipte pony mooier dan een rechte. Alle aandacht gaat zo naar je ogen!

Een pony knippen bij een vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht is het ook erg belangrijk dat de pony precies de juiste lengte heeft, want anders trekt hij alle aandacht naar je voorhoofd of overheerst je gezicht heel erg. Heb je een vierkant gezicht? Laat je pony dan net onder je wenkbrauwen vallen en zorg ervoor dat het zwaarste gedeelte aan de zijkant zit.

Een ovaal gezicht

Is jouw gezicht ovaal? Zeg de kapper dan dat je pony tussen je wenkbrauwen en wimpers wat korter mag zijn maar aan de achterkant wat langer. En jij hebt geluk, want je kunt je pony op meerdere manieren dragen. Recht, of aan de zijkant: het kan allemaal.

Een pony bij een smal voorhoofd

Heb jij een smal hoofd en wil je een wat sterker en meer uitgesproken gezicht? Laat dan vooral een pony knippen! Het mooiste is een asymetrische, dat staat hartstikke stoer en is een keer wat anders.

Een pony knippen bij een hoog voorhoofd

Hierbij is een dikke pony erg handig, maar het is slimmer om hem wat luchtiger te laten knippen. Laat hem in de zijkanten wat wijder uitlopen, zo lijkt je gezicht wat breder en je voorhoofd dus minder hoog.

Waar je aan moet denken als je een pony hebt

Een pony is hartstikke leuk, maar er zitten wel wat nadelen aan. Zo vallen bijvoorbeeld je gezichtsuitdrukkingen weg, want de pony valt over je wenkbrauwen. Zeggen mensen vaak dat je boos kijkt? Dan is een pony dus de perfecte oplossing! Mascara op doen wordt wat lastiger, want voor je het weet hangt het in je pony. Oh en regen en wind zijn voortaan je grootste vijand. Heb je net je pony helemaal in model gestijld, krijg je een hoosbui over je heen.

De voordelen van een pony

Maar gelukkig zitten er ook veel voordelen aan een pony. Zo geeft een kleine verandering al een groot resultaat en verbergt een pony onzuiverheden op je hoofd. Daarnaast oogt een pony heel erg vlot en geeft hij je een jongere uitstraling.

Lees ook

Haaruitval tegengaan: 11 tips

Roos tegengaan: 5 tips voor een mooie hoofdhuid

Broos en pluizig haar: S.O.S!

Breekbaar haar? Dit kun je eraan doen!

Dé haartrends voor najaar 2018