Je kent het vast: broos en pluizig haar met gigantisch veel warrige sprietjes die alle kanten op staan, behalve de kant waarin jij wilt dat ze staan. Doet jouw haar ook precies wat het zelf wil? Lees onze tips!

Als je haar pluizig en broos is, is het simpelweg beschadigd. Gelukkig kunnen we dat best makkelijk herstellen. Maar natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen, dus leggen we eerst even uit hoe broos en pluizig haar ontstaat.

De oorzaak van broos en pluizig haar

Broos en pluizig haar kan door tal van factoren ontstaan. Bijvoorbeeld:

  • Het weer. Ja helaas, daar kunnen we niet zoveel aan doen. Maar je kunt je er wel op aanpassen. Zo word je haar niet heel blij van veel zon en in de winter leidt het veel tijdens extra koude dagen. Draag dan dus een muts!
  • Chemische behandelingen. Chemische behandelingen zoals het verven met slechte verf of het bleken van je haar kan ervoor zorgen dat je broos en pluizig haar krijgt. Daarom is het belangrijk dat je je haar na het verven altijd goed verzorgt en het ook niet te vaak ontkleurt.

Het verzorgen van broos en pluizig haar

Broos en pluizig haar ontstaat vaak door een slechte verzorging, bijvoorbeeld verkeerde shampoo of conditioner. Of het helemaal niet gebruiken van conditioner en je haar niet beschermen wanneer je het gaat stylen.

broos-en-pluizig-haar-keune

Tip 1: Ga voor een verzorgende keratine behandeling

Als je echt voor goed resultaat wilt gaan bij broos en pluizig haar, kun je het beste gaan voor een herstellende keratine behandeling. In onze salon maken we gebruik van de producten van Keune, die een hele keratine productenlijn hebben. Keratine is een vezelachtige proteïne en een belangrijk component van haar. Als haar wordt beschadigd, verliest het keratine. En een tekort aan deze bouwsteen maakt het haar extra kwetsbaar. Keratin Smooth-producten herstellen het haar en vullen het keratineniveau aan, zowel aan de buitenkant als diep in de kern van het haar. Na herhaald gebruik is je haar zijdezacht, sterker, gezonder en beter handelbaar. Deze shampoo is verrijkt met keratine en provitamine B5 die voeden, hydrateren en glans geven. Het unieke Quat Complex versterkt de lokken en beschermt tegen haarbreuk.

Tip 2: Gebruik altijd conditioner

Gebruik je geen conditioner na het wassen? Begin hiermee! Conditioner zorgt dat broos en pluizig haar snel verleden tijd is, want het legt een soort afsluitingslaag om je haar heen. Shampoo zet de haarschubben open en conditioner sluit ze weer. Als je zonder conditioner gaat föhnen, word je haar ook een stuk droger. En daardoor weer brozer en pluiziger!

De Care Keratin Smooth Conditioner van Keune is een weldadige conditioner met keratine, provitamine B5 en Shea Butter die intensief hydrateert, ontwart en het haar glanzend en makkelijk kambaar maakt. Het unieke Quat Complex beschermt het haar tegen warmte bij het stylen en voorkomt haarbreuk.

Tip 3: Verwen je haar met een masker

Eens in de zoveel tijd heeft je haar wat extra verzorging en die kun je geven in de vorm van een masker. Het Care Keratin Smooth Mask van Keune voedt het haar met keratine en keravis, voor aanzienlijk sterkere, prachtig glanzende lokken.

broos-en-pluizig-haar-serum

Tip 4: Bescherm je haar tijdens het stylen

Veel mensen vergeten een beschermend product te gebruiken tijdens het föhnen, stijlen of krullen. De warmte van een stijl-, krultang of föhn zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en daardoor wordt het dus weer pluiziger en brozer. Keune maakt de productlijn met keratine compleet met de Care Keratin Smooth Smoothing Serum. Dit verzachtende serum bestrijdt pluizig haar en beschermt het haar tegen de hitte van stijltangen en föhns. Je kunt het gebruiken op zowel nat als droog haar.

Vraag ons om persoonlijk advies

Onze haarstylisten zijn er helemaal op getraind om jouw haarprobleem te herkennen en te behandelen. Heb je last van broos en pluizig haar dat snel afbreekt? Wij nodigen je graag uit in onze salon voor advies. Samen kijken we wat de beste behandeling is voor jou en brengen we je haar weer in zijn beste vorm. Een afspraak maken kan hier.